Contacteer ons

Over ons

Webshop Meike, geen werk maar passie!

Meike wordt uitgebaat door Stijn Laceur en Marijke Belon. Partners, zowel privé als zakelijk, en ouders van 5 kinderen. Naast de webshop, wat een eerder uit de hand gelopen hobby is, zijn we organisator van 3 kinderdagverblijven in het Waasland (België) sinds september 2006.


Een uit de hand gelopen hobby maar daarom niet minder belangrijk! We gaan terug naar de essentie van het kind zijn: spelen om te leren, de fantasie te prikkelen en te ontdekken. En dit op een veilige manier met oog voor mens en milieu.


In het voorjaar van 2013 begon het idee te groeien om een webshop te beginnen gericht naar de allerkleinsten, waarbij hun ontwikkeling en omgeving op de eerste plaats komen te staan. We merkten meer en meer dat plastic speelgoed met batterijen de hoofdrol speelden in de keuzemogelijkheden voor jonge kinderen. Niks mis mee natuurlijk maar er zijn zoveel meer mogelijkheden met 'open einde' speelgoed. Speelgoed dat ontwikkeld is zonder voorgeprogrammeerd doel, waarbij dit stuk speelgoed niet aan de kant wordt gelegd zodra de batterij leeg is. Speelgoed dat de fantasie prikkelt, de ontwikkeling vooruit helpt en bovendien nog goed is voor mens en milieu. 


Daar gingen we naar op zoek en dat vonden we ook. Echter in beperkte mate bij gespecialiseerde winkels die je bovendien niet makkelijk kon vinden en waar je zelden iets kon bestellen via een webshop.


Op 1 juli 2013 was het dan zover. Onze webshop met houten speelgoed, decoratie en loopfietsen was een feit. Nadien zijn daar ook bamboe eetserviesjes, buitenspeelgoed en poppen aan toegevoegd. 


Oog voor mens en milieu was voor ons zeer belangrijk. Kinderen zichzelf en hun omgeving laten ontdekken met veilig speelgoed. Speelgoed dat vervaardigd is uit milieuvriendelijke materialen die veilig zijn voor het kind: bamboe, beukenhout, berkenhout, ..., Verven die kindvriendelijk zijn opdat het geen kwaad kan dat kinderen dit in de mond stoppen.

Een groot deel van onze merken en leveranciers doen ook iets extra voor het milieu of een ander goed doel. Zo zijn er merken die bomen planten, doneren aan goede doelen en er op toezien dat speelgoed vervaardigd wordt door bedrijven die hun medewerkers op een goede manier behandelen en verlonen. 


Oog voor het milieu betekent ook duurzaamheid. Houten speelgoed gaat lang mee en kan doorgegeven worden aan andere kinderen die er ook weer lang plezier aan kunnen beleven. 
We hebben ook speelgoed dat niet van hout is maar ook hier kijken we naar duurzaamheid. Gaat iets lang mee? Hoe en waar is het vervaardigd? Wat is de toedracht aan de ontwikkeling van het kind? 


Oog voor mens en milieu is ook rekening houden met je medemens en het milieu door zelf bepaalde dingen wel of niet te doen. We doen geen beloften zoals 'vandaag besteld, morgen geleverd'. Dit draagt enkel bij tot uitbuiting van mensen. Ook 'gratis retour' daar doen we niet aan mee omdat dit ervoor zorgt dat mensen onbezonnen bestellingen doen of retour sturen waardoor er weer meer onnodig vrachtverkeer op de baan is. We willen graag dat mensen bewust voor ons en ons assortiment kiezen. Net zoals wij bewust keuzes maken om een artikel wel of niet op te nemen in ons assortiment.


We hopen dat u als klant tevreden bent van onze keuzes en danken u voor de keuze die u heeft gemaakt.